JBL CS 6 +MDF wejdą??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • artif17
    Classic
    • 2013
    • 1

JBL CS 6 +MDF wejdą??

Zamieszczone przez neoXs
    A teraz pytanie czyste z ciekawości. A co w takim przypadku jak ktoś ma silnik TSi?
    Sam nie wiem, ale podejrzewam, że turbina i olej wymieniany co 30 tyś. km wykończą samochód przy takiej eksploatacji.
    U kuzyna jedna babka ma kilkumiesięcznego Leona 1.2 czy tam 1.4 TSI i dojeżdża do pracy chyba niecałe 2km.
    Ostatnio co wyjazd to wszyscy zakładają się czy odpali czy nie :szeroki_usmiech Ponoć pojawiły się ostatnio problemy z odpaleniem, a po odpaleniu silnik wpada w dziwne drgawki przez chwilę. Coś tam wspominał o zapieczonych wtryskiwaczach przez ciągłe ich niedogrzanie, ale to tylko z opowieści wiem. Pewnie akumulator też dostał po dupie. Generalnie nie wydaje mi się, żeby silnik z turbiną był dobrym pomysłem na takie trasy. W sumie to na trasy 1-2km to chyba żaden samochód nie jest dobry. :wink:
    Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!
  • B_E_R_E_K
    Classic
    • 2012
    • 18

JBL CS 6 +MDF wejdą??

Witam panowie spalil mi sie glosnik w octavii i musze przednie wymienic:/ Czy wejda mi http://allegro.pl/nowe-glosniki-jbl-...267947326.html z dystansami http://allegro.pl/dystans-mdf-octavi...268626484.html ? Ile może mieć glosnik grubosci aby wszedl bez przerabiania? badz co trzeba przerobic aby wszedl wiekszy... Od razu zaznaczam ze chce tylko wymienic glosniki, tuby wzmacniacze wygluszanie itp odpadają... za duzo z tym roboty.

Komentarz

• Nexus6
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 4847
      • Volkswagen

B_E_R_E_K, przynajmnioej poszukaj glosnikow srednio-niskotonowych, a nie wielodroznych.
      With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• B_E_R_E_K
        Classic
        • 2012
        • 18

kolego mnie nie zalezy ja tylko pytam czy wejda... i tak bez wygluszenia itp to nie bedzie grac jak powinno...

a co polecasz do octavii?? ktore modele konkretnie?

Komentarz

• Rob79
          RS
          • 2011
          • 2521
          • Octavia I (1U2)
          • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Wejść wejdą chociaż może trzeba będzie troszkę blachy pod głośnikiem podgiąć. Mi weszły pioneery tsa172c a są głębsze o 8 mm od tych jbl. A co do dystansu to sprawdź czy nie ma orginalnego z plastiku i do niego dopiero przykręconego głośnika jeśli nie chcesz iść w koszty.
          Robert

Komentarz

• B_E_R_E_K
            Classic
            • 2012
            • 18

jest napewno bo moje boczki nigdy nawet nie byly zdjete... Wiec oryginalny dystans napewno tam siedzi

[ Dodano: Czw 26 Kwi, 12 17:43 ]
            Zakupione i zalozone DSK 165 z dystansami z MDF Jest o niebo lepiej niz bylo na oryginalnych glosnikach!

Komentarz

Pracuję...